Løvgrønt

Efterår er en af mine yndlingstider, træernes smukke farver skifter nærmest for hver dag, temperaturen indbyder til lune trøjer og varme støvler og mørket falder tidligere og tidligere på.

For ikke så længe siden faldt jeg over ordet ‘aftensæde’ på Facebook og det betyder noget så fint som; “den skik at gårdens folk samles om aftenen (i vinterhalvåret) for ved lys at sidde og ordne forskellige arbejdsopgaver” – nogle gange mens der fortaltes eventyr, sunget eller læst højt.

Alt imens jeg glæder mig over, at vi går den køligere tid i møde, så er det også en fornøjelse at se frem til forårets opgaver i stalden, det grønne der igen pibler op og den første lune solstråle.

Er du en af dem der sætter mest pris på sommerens overflod af dufte og løvgrønne farver, så har jeg netop farvet en smuk mørk olivengrøn Hedeuld, som stadig dufter krydret af farvebadet. Uldgarnet havde følgeskab af en fin og tynd alpaca, som passer perfekt til ulden, for et fint og let meleret udtryk eller alene i et spindelvævstyndt tørklæde.

Garnet er farvet med rejnfan fra grøftekanterne. Ikke alene giver den smukke farver i gryden, den har også en dejlig, lidt speciel, krydret duft og nogle bruger den i kryddersnapsen.

Urten er også tidligere anvendt som lægeplante, specielt mod indvoldsorm og utøj – jeg har flere gange brugt den i hønsehuset, om det har virket ved jeg ikke, men at have prøvet at minimere evt. utøj på en naturlig måde, gav mig en god fornemmelse.

Garnet er mit koksgrå Hedeuld blandet primært af gotlandsk pelsuld og leicester, tilsat merino på spinderiet.

Løbelængden er 400 m pr 100 gr og prisen er 190,- pr fed.

Alpacaen løber ligeledes 400 m (pr 50 gr) og passer perfekt til uldgarnet. Prisen er 130,- pr fed.

Strikkes de to tråde sammen, vil det på en p 4 – 4,5 give ca 18 m pr 10 cm.

Send mig en besked, hvis du gerne vil have sommergrønt på strikkepindene, mens mørket falder på.

Kh Stina