Selvforsyning

Selvforsyning

For nogle år siden havde vi høns og de gik frit over alt. Ræven fik færten og på trods af ret så fast aftenrutine med lukning og tjek af hønsehus, gik det alligevel galt og der var en veritabel hønsemassakre. De resterende overlevende høns flyttede derefter ind på en pind i laden, æg og møg … Læs Mere

Ny sæson - nye tider

Ny sæson – nye tider

Efteråret begynder så småt at nærme sig. De lidt lavere temperaturer bekommer både mennesker og dyr vel og med de kortere dage, nærmer sig en en ny sæson sig også her på bondegården. I løbet af de næste måneder skal hele puslespillet med får og væddere lægges og det er en af mine yndlingsopgaver! Jeg … Læs Mere

Vores får

Her på gården er det fårene der sætter dagsordenen

Da vi i 2013 fik de første får, var det for at få hjælp til at rydde det vildtvoksende brombærkrat i den gamle frugttræshave. Vi fandt hurtigt ud af, at de var yderst arbejdsomme og behagelige medhjælpere, så vi bestilte straks et par fine ilæmmede gotlændere og derefter tog det stille og roligt fart.

Der er utroligt mange racer i Danmark og vi har tre forskellige, med hver deres særpræg og kvaliteter.

Gotlænderne er de selvkørende små arbejdsheste, der tiest læmmer uden hjælp, passer deres lam, giver smuk glansfuld særdeles slidstærk uld og fine krøllede skind.

Vores næste investering blev i Wensleydales. De er både kød- og pelsfår, de er større og lidt mere krævende, men har en meget meget fin uld, som udmærker sig ved sine fleksible krøller og, under de rette betingelser, en virkelig god længde.

Leicesterne

Leicesterne kom dumpende ned i vores turban gennem nogle ’kolleger’ der gik på pension. Racen er ligesom wensleydales både kød- og pelsfår, de kortbenede bulldozere leverer lam med en virkelig god tilvækst og samtidig giver de en yderst let og luftig uld, der giver god fylde i vores garn.
Med udgangen af 2022 forventer vi at have ca.75 får og gimmere samt 4 væddere i beskæftigelse på ca. 25 ha græsmarker, fredet hede og skov.

Hele bedriften er under omlæggelse til økologi og vi forventer at få et fint rødt Ø på gavlen i løbet af vinteren.

Kig forbi

Kig forbi butikken i dag! Har du spørgsmål, er du også velkommen til at ringe til os på telefon (+45) 60 14 19 77, eller sende en mail til stina@hedeuld.dk. Vi besvarer din henvendelse hurtigst muligt.

Vi glæder os til at se dig i vores butik og hjælpe dig med at finde de produkter, du søger.